Live fran Doha! (Detta kom aldrig upp men nu far ni det 3 dar senare...)

Vi har nu landat i Doha och haller som bast pa at uppleva en oerhort trevlig flygplats med alla vara sinnen! Det ar svart att tro att for cirka 8 timmar sen sa holl alla resenarerna utom arwid pa att fa panikangest attacker! Vi hade ju tydligen inte bokat nagon resa ut fran thai (eftersom att vi flyger hem fran kuala lumpur) detta gjorde att vi blev tvungna att panikboka en resa pa ca 10 min... Alla hanterade stressen pa olika satt, mattias till exempel borjade grata och blev tjurig medans arwid blrev lugnt malmedveten  och fick allting uttrattat, malin hjalpte ocksa till pa ett horn medans vendela fick trosta mattias :)

Sol, bad och sjukt massa kul

Imorgon åker vi! Behövs inga ord, bara en bild:
.
/Malin

Det närmar sig...

En hyllning måste utfärdas till "Siggan" vårt största fan. Tack Siggeman!

Ajja hursom. nu är det alltså sjukt nära avgång å jag har inte läget under kontroll...inget är packat, allt ligger typ huller om buller och har inte fixat nån handbagageväska....Allt är som vanligt kort sagt! :)

Vädret i Bangkok ser ju helt ok ut också:
Men jag är lugn, har ju praktiskt taget bott på SunTan hela vintern så jag har nu fått en fantastisk gyllenbrun färg redan, så Arwid å Malin det är lika bra ni ger upp! ;) hehe
Hej då Kall-Sverige!
/mattias  

Insikt

Nu är det bara EN vecka kvar till vi åker! Känns mycket, mycket bra. Det mesta är dessutom fixat så det återstår egentligen bara ett orosmoment: den där hemska andra Twinrix-sprutan. Kan inte någon god och smart själ göra så att man kan dricka vaccinet istället? Detta helst innan torsdag då? Och jag vill gärna passa på att önska en god smak av hallon?
Tack på förhand. Det känns skönt att slippa vara nervös hela veckan och dyka upp på Cityläkarna utan att vara totalt skräckslagen.
.
I helgen har jag nåts av två insikter som faktiskt känns mer stressande än sprutan på torsdag och det faktum att jag måste banta ner min packning med ca 75 %:
1. Jag har insett att vi kommer att vara äckligt bleka på beachen. Fy, vinterbleka människor i bikini är bland det fulaste jag vet! Det känns inte roligt att bli en av dem. Det enda som gör mig lite hoppfull är tanken på att en massa britter kanske passar på att fara till Thai nu. Helt plötsligt finns det då en helt ny nivå av genomskinlighet.
.
2. Det slår mig att en vecka till avresa betyder en vecka till att nå beachformen. Herregud. Jag vill inte ens försöka komma ihåg sist jag körde ett riktigt brännande magpass. Ja ja, det blir förändring idag. 20 situps redan nu!
.
Bränd, britt och charmig.
Kramar Malin

Berättelsen om De fyra resenärerna

Efter en veckas bloggvila är det nu dags för en komplettering till mitt förra inlägg. Innan jag spinner vidare på dagens ämne vill jag säga att jag själv upplevde min presentation av oss resenärer rätt så förvånande, men självklart hyfsat korrekt sett i sin helhet. Trots jag i dagsljus inte kan känna igen mig riktigt i mina publicerade ord antar jag att det var bra att släppa ut dessa okända tankar innan de okontrollerat kommer fram. Alla vet ju hur stor effekt ett par timmar på ett flyg kan ha på psyket.

 

De flesta av er har nog en bra bild av vilka vi är, men funderar nog över hur det gick till att en tvättäkta burträskbo, åldersnojig 20-åring, staanuppväxt friluftstjej och en riktig arbetsmyra bestämde sig för att fara till Thailand tillsammans. Förklaringen är inte enkel men gör sig bra i ett s.k. vänträd:

 

 

Förklaring:

Två småtjejer anlände en mycket varm augustidag till Brännanskolan år 2002. Taggade på högstadiet och nya kompisar som jag och Vendela var, blev vi vänner direkt. Som alla högstadieelever var vi småjobbiga, vi är även tjejer och därmed var vi dessutom dramatiska och hade ev. någon humörsvängning då och då. Men, vi hade jäkligt roligt tillsammans alla dessa år. Efter våra enorma framgångar i 9:an med bla. en ny version av Grease, var det dags för gymnasiet. Som tur är behöll vi en sån där skön ”vännerföralltidävenomviinteseslikaofta”-relation.

 

 

Mattias var Burträsks egen simstjärna under mitten av 2010-talet, men som för många stjärnor från små samhällen letade han sig till en storstad för att få möjligheten att utvecklas och nå sin fulla potential. Därför anlände han till Skellefteås simklubb. Med huvudet svävandes bland molnen hade han inte mycket till övers för de mindre starkt lysande stjärnorna Malin och Arwid. När jag kom klättrandes till A-gruppen tvingades han dock börja dela med sig av sin visdom. Det klickade kanske inte direkt, men många diskussioner och kamper senare hade en sorts hatkärlek utvecklats och helt plötsligt hade vi kul tillsammans.

 

I och med Arwids märkliga identitet i b-gruppen (simmar- och kendokillen) gled jag och han mest längs med varandra till en början. Svaret på er fundering: Ja, han var töntig. När pinnen lades på hyllan och speedosarna växte fast, kändes det hela naturligare och vi blev riktigt bra vänner. Helt annorlunda var det för Mattias och Arwid. När Arwid nådde toppen på Skelleftesims gräddhylla verkade det som att Amor var i görningen. ”Gnistan” fanns där direkt och utvecklades snabbt och starkt under de kommande åren. Detta trots att de tidigt upptäckte att de är tremeningar. Obehagligt. Jag låter bilderna tala för sig själv.

 

Hoppas ni har ni det lika mysigt som Arwid och Mattias!
Kramar Malin

Dagens Fakta

Guiden här!

När man ska till Thailand kan det vara bra att kunna vissa ord:
.
God dag/God kväll:  sawaddi klap (sagt av man) / sawaddi ka (sagt av kvinna)
Adjö:  la gawn (eller det ovan)
Tack:  kob khun
Ja/Nej: chai/mai chai
Hur mycket?: raka too rai?
Var finns toaletten?: hong nam yu ti nai?
Ursäkta mig:  kho tot
Jag förstår inte:  mai kao chai
Finns det någon här som talat engelska?: ti ni mi kai pud pa sa angkid yipun dai mai?
------------------------------------------------------------------------
om någon skulle vara så galen att den tänkt sig ut i trafiken:
hjälp!:  chuey duey!
kollision:  rod chon
olycka:  u bat hed
------------------------------------------------------------------------
Fler ord utlovas inom en nära framtid!
Jag har tänkt på att många av er kanske inte känner till så mycket om mig, därför kommer här en kort presentation:
  • Jag blev den första reseguden att utses till världens bästa guide på en resegala som heter GOLDEN GUIDE och hålls varje år i källaren hos Ernst KirschTIGER.
  • Under alla dessa år har jag såklart hjälpt många kända kändisar på deras resor av respekt till deras anhöriga kan jag inte avslöja vilka...(jag varnade dom faktiskt att hajar äter kött)
En rolig grej som hände när jag var i Vietnam med Brad och Angelina för att hjälpa dom att fixa ett till barn. Så just när vi hade spanat in en unge som dom ville ha så kom en galen vietnames med en gås runt skallen som han tog tag i bakbenen på, sen började han svinga uta klaaan och det gick snabbare och snabbare. Brad började skrika att han skulle skjuta ner den mänskliga helikoptern, shoot him!!! med ett "litet basoka-gevär som han hade nerstoppat i sina långalsonger (långkalsongen i vietnam lixom!??? :O) ajja men då var det tur att dom hade mig som guide för jag kan ju nämigen världens alla språk å såklart vietnamesiska.
Så jag skrek: tjekåång! tjekåång! tjekåång!
Och helt plötsligt kom fyra andra vietnameser med två engångsgrillar å sen vart det VÄÄRLDENS GRILLPARTY!!
sen for vi hem.
'
Och om ni undrar över något mer, om mitt yrkesliv, om thailand eller om maskar så är det bara att kommentera nedan.
.
.
la gawn! / Guiden, "ni ställer frågorna, jag ger svaren"

Riktigt sjuk film! (Ghost Rider)

Den här filmen kan vara det mest LOL:a som jag har set på länge! Vet inte vad jag ska skriva, finner tyvärr inga ord för att beskriva hur LOL den är... En favorit i klippet nedan är dock när skylten exploderar när polisen ska mäta hastigheten eller Nicholas skådespelarinsatts under själva förvandlingen i klippet nedan, annars är det ju en ganska rolig posé när den blivande Ghost ridern står och pekar på djävulen vid 1:08 med vad som ser ut att vara en helt naturlig ställning. En ställning som nog de flesta av oss använder sig av i vardagen! (Lägg märke till att den som lagt upp klippet på tuben har kommenterat klippet som "Awsome scene from Ghost Rider")



Inte lika positiv!

För att på något sätt försöka vara en motvikt till mattias (jag menar vi vill ju inte vara för entusiastiska!) så har jag valt ut några väl valda citat om Qatar Airways, håll i hatten för här kommer dom:
Från
http://www.reseforum.se/forum/tyck-till-om-flygbolag/15472-qatar-airways-asikter-reseberaettelser-betyg.html:
"Underhållningen ombord var väldigt omodern, men jag har hört att det ska vara bättre på andra flyglinjer."

Från
http://www.reseforum.se/forum/tyck-till-om-flygbolag/15472-qatar-airways-asikter-reseberaettelser-betyg.html:
"Det som däremot visade sig vara Qatars svaghet under min hemresa var information. Planet fastnade i Hong Kong med nåt mekaniskt fel, och vi stod på backen i tre timmar utan att få mer info än "problem fixed shortly". Sen förstod vi att vi missat vårat anslutningsflyg från Doha till Stockholm pga felet, men ingen info gavs på planet om vart man skulle ta vägen eller hur det skulle hanteras. På Doha flygplats satt otrevlig markpersonal och delade ut nya hemresor till alla som missat sina plan. Man fick en kupong som gav lite läsk och osmaklig mat på flygplatsen som kompensation, i övrigt behandlades man som boskap. För övrigt kan jag nämna att Doha flygplats är en av de sunkigare jag suttit 7 timmar och häckat på."

Eller vrf inte den här som sammanfattar alltsammans på ett bra sätt:
"Finns inget bolag som är perfekt"

Näe just de, det finns ju faktiskt inget bolag som är perfekt!
XOXO Arwid

PJUUUHU!!!

För att lugna nerverna hos våra föräldrar, mig själv och  kanske framförallt hos Arwids beundrarinnor...

JADEC rankar varje år säkraste och osäkraste flygbolagen...

´
Vi åker ju då med Qatar Airways och som ni ser ligger vi på "rätt" lista...

Och till er som vågar er på THY så säger jag bara Good luck your schmuck!

/mattias

Att bry sig om livet!

Som vi alla vet så handlar ju den här bloggen om att vara seriös, visa respekt för våra medmänniskor (särskillt Thailändare) och i allmänhet vara lika sneela som hestarna som vi älskar över allt annat! (se upp)gnäääg :P

ja hursom.. så för att lätta upp stämningen så bjuder jag på en gammal klassiker:


Vet du varför kvinnor föredrar jägare före andra män?
- Nä..?
- De kryper långt in i busken, skjuter minst 2 skott, och smakar mer än gärna på bytet.






En bild på en själsvän... (THAI)

GÅ HÅRT! (norska för: ta i) /mattias

HAHA!

Har googlat lite på thailand och fick nyss reda på att man måste ha underkläder på sig och marn får inte heller gå barbröstad:

"We all know underwear is pretty essential, but not as much as in Thailand and Bangkok, where leaving the house with no underwear on can very well land you in jail. Going bare-chested in public is illegal too."

Jahap tänkte jag, då var den resan förstörd! Men så hittade jag det här som kombinerar utseende och funktionalitet på ett bra och moderiktigt sätt. Om ni sen kollar på bilden så tror jag att hängslena kan justeras så att dessa täcker nipplarna och viola, man är inte barbröstad längre utan bröstet täcks av hängslena och något som ser ut som ett par grillvantar, praktiskt och moderiktigt! Jag skulle vilja säga att om man ska till Thailand så är detta ett måste (kör den länkade låten samtidigt för att få den ultimata upplevelsen!):


Thailands fakta elr nåt :)

Thailand är tydligen större än Storbritanien, Island, Belgien och Österrike tillsammans. Lite kul då att en av resenärerna som driver den här bloggen trodde att att Thailand inte var större än skåne, citat:

Person 1 (driver): "Men va det är ju lungt vi kan ju typ gå och träffas var vi vill, jag menar, thailand är ju inte större än skåne så"
Person 2 (seriös): "Jaha är de inte det? Men då är det ju helt lungt hursomhelst!"
XOXO Arwid

Dagens Fakta

Thailand är det enda landet i Sydostasien som aldrig varit koloniserat
/Guiden
"ni ställer frågorna, jag ger svaren"

Bloggstatistik!

Här är vår bloggstatistik som utlovat, det är helt otroligt hut bra det gått med den här bloggen!

Nya praktiska restips om resan och lite statistik, kanske!

Vill börja med att tacka Malin för ett riktigt fint inlägg, det är inte ofta man får höra så mkt bra om sig själv, jag kan bara hoppas att de andra, särskilt Mattis är lika glada för berömmet som jag är! Dessutom kan jag berätta att våran besöksstatistik skjutit i höjden, jag vet att Maelin tog upp det igår men det är så himla kul hur många besökare vi har fått! Ska inom kort försöka lägga upp en bild på våran statistik, om jag kan få upp den, håll tummarna för det!

Annars då? Jooo jag hade tänkt skriva in lite egna backpackingtips till er som planerar att fara ut och resa för första gången, detta är baserat på min enorma erfenhet av backpacking, eller luffning som det lite chekt brukar kallas i folkmun, och kommer därför mest att bestå av praktiska tips och tillvägagångssätt!
  1. Man behöver inte äta mat mer än en gång per dag. Detta är ett bra sätt att spara pengar på så att man kan lägga större summor på viktigare saker så som: Dricka och..... annat
  2. Navelludd är perfekt material för att starta en brasa. Varning! Glöm inte att ta bort luddet från naveln innan ni försöker tända.
  3. Om någon snarkar så kan snöret i din sovsäckspåse vid en kris användas till att "tysta ner" den snarkande individen.
  4. En lek man kan leka på flyg/buss/tåg är att sparka i ryggen på stolen framför dig och när personer framför dig vänder sig om så skyller du på att han bakom dig började och fortsätter sen sparka på stolen framför dig tills det att önskad reaktion uppnåtts.
  5. En annan roliga sak man kan hitta på under långa resor är att sätta upp snubbeltråd i mittgången!
Hoppas att du som läsar blev klokare av dom här tipsen :)

XOXO Mange

Lite ny info om "de resande"

Hej alla läsare, Arwid hade ju tidigare utlovat en beskrivning av "de resande", han har dock viktigare saker för sig än att skriva den så därför har jag tagit på mig att skriva en liten utvärdering av alla oss fyra. Jag ska försöka hålla mej så objektiv som möjligt för eran skull så att ni läsare, som även är bloggens hjärta och blodcirkulationssystem, kan få en så bra bild som möjligt av oss. Detta gör jag eftersom att jag förstår att bloggen nu nåt ut till en väldigt del av sveriges befolkning, ja kanske så finns det till och med de som utomlands som läser denna blogg. På grund av detta så är det väldigt få av er som verkligen känner oss och ni törstar säkert därför efter en inblick i våra personligheter. Jag kan också tillägga att allt som skrivs på bloggen är hundra procent sant och om det inte verkar vara det så är du LOL! Jag hade tänkt börja med:

Mig själv!
JAG är en tjej på 19 sommrar, som bor i skellefteå.
JAG gillar att se på träd och stuff och min favoritfrukt är ost, för det är GOTT!
MIN arbetsplats vill jag inte avslöja pga risk för stalkning men jag drömer om att jobba på en ostodling när jag blir stor (20 somrar)
MITT Favoritordstäv är Jag fångade en räv en gång men räven gled ur näven men lika glad är jag för det men gladast är nog räven! Det är det för att jag känner bara att det verkligen passar in på mej och jag kan hela tiden tillämpa det i min vardag, precis som ost!
Vad JAG tycker om resan: Det ska bli kult!

Vändela
VÄNDELA är en tjej som bor i skellefteå
VÄNDELA är en rolig tjej som tycker om att softa och spela softkrig (typ samma sak som att softa)
VÄNDELAS framtida favoritarbetsplats (drömyrke) är att jobba tillsammans med en grupp bältdjur och studera hur dom lever och till sist bli en del i bältdjurens flock!
VENDELAS favorit ordstäv: (hahah, skratt,) jag har inget...
Vad VÄNDELA tycker om resan: Jag tror det kommer bli en toppenresa eftersom det är så roligt folk som ska med, verkligen!

Arwid aka Mange
Riktigt rolig Man som alltid har huvudet på skaft och är med i svängarna, jag skulle vilja säga att det är han som med sin goda framförhållning och sunda planering gjort den här resan möjlig, så om du läser det här Arwid, TACK! Den här killen har dessutom förmågan att alltid hålla humöret på topp, även när han är trött och hungrig. Det gör att alla andra och lyfts upp ur sitt vemod och känner tillförsikt! Arwid är dessutom riktigt fräsch och ser utom som en grekisk gud med sina vältrimmade vader och sin maskulina rumpa! Det är nog på sin plats att erkänna jag (Malin) dock inte kan vara helt objektiv i min beskrivning av den här Mannen eftersom att jag är förälskad i honom, men det är nog alla andra så vad spelar det för roll. Jag menar, han är ju trots allt helt perfekt på alla sätt jag kan tänka mig!

Mattias aka Mattis
Korkad, men rolig

Jag hopppas att ni läsare i alla fall blivit lite klokare av det där! Det var annars allt för mig, kommentera gärna!
Pussis och Kramis MALIN!

Det börjar dra ihop sig!

Nu är det bara 20 dagar kvar tills vi drar, inte länge alltså! Det går ryktet om att en del av "resenärerna" håller på att få resfeber. Själv så sliter jag i nuläget nere i Gävle för att få ihop några surt fövärvade slantar som ska spenderas på diverse nöjen såsom magdanskurser och yoga!
En liten teaser om bloggen är att det inom kort kommer att skrivas en utvärdering om alla resenärerna, deras personlighet, deras egenskaper och deras personliga egenskaper :D
Det blir soft!
/XOXO Arwid

Första inlägget

Det här är det första inlägget på våran tilltänkta reseblogg. Här kommer vi att skriva om en massa olika roliga saker som till exempel elefanter och andra djur!
Thailand här kommer vi :D

Välkommen till min nya blogg!